Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Απρίλιος - Τέχνες και Διαπολιτισμική αγωγή

Στο Μουσικό-Καλλιτεχνικό Εργαστηράκι, ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας που μας έδωσε πολύ ωραίες στιγμές, μάθησης αλλά και διασκέδασης! Η διαπολιτισμική αγωγή είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας στις μέρες μας. Ο σεβασμός στο διαφορετικό, η αποδοχή αλλά και το να συνειδητοποιούμε πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες στη ζωή, είναι έννοιες που μας βοηθάνε στο να κατανοούμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
  Μέσα από το πρίσμα των Τεχνών, διαφορετικών πολιτισμών, τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τη μουσική, την λογοτεχνία, το βιωματικό θέατρο και τα εικαστικά μπορούν να εκληφθούν διαφορετικά μέσα από τις αισθήσεις μας και να οδηγήσουν στην κατανόηση και στον αλληλοσεβασμό.



  Έτσι λοιπόν, τα Εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Απρίλιο 2016 στο Μουσικο-Καλλιτεχνικό Εργαστηράκι,  "Το Ασχημόπαπο του Άντερσεν", "Το Πιάνο με τα μαύρα και τα άσπρα πλήκτρα", "Μιλώ και τραγουδώ¨ και ¨'τα Έθιμα του Πάσχα από όλον τον κόσμο", μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις παραπάνω έννοιες, αλλά και να αναπτύξουμε τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες, με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο.
 Τραγούδια από πολιτισμούς όπως  όπως της Κίνας, της Αφρικής της Ευρώπης και της Αμερικής  ("Ουράνιος φλογεροπαίκτης", "key key kule", "Santa Lucia", "O belinta" και παραδοσιακά πασχαλινά τραγούδια και έθιμα, κ.α.) αλλά και μύθοι, οι οποίοι έγιναν η αφορμή για συζήτηση, δραματοποίηση και μελοποίηση, καθώς και ομαδικά παιχνίδια από όλον το κόσμο για να διασκεδάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου