Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Δράσεις Χριστουγέννων - Μulti-Arts

Τα Χριστούγεννα που περάσανε με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε και μεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας! Παρέα με την μουσική και τις τέχνες παίξαμε, τραγουδήσαμε, δημιουργήσαμε και διασκεδάσαμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους! 



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Πού πήγαν τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια?

Οι Καλικάντζαροι έκλεψαν την Χριστουγεννιάτικη μουσική! Για καλή μας τύχη, το παιδάκι-μπισκοτάκι ήταν ξύπνιο, καθώς κρυβόταν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα στολίδια, και τους είδε! Μας πληροφόρησε λοιπόν πως όταν  έφτασαν οι καλικάντζαροι, μαζί με τις υπόλοιπες αταξίες που έκαναν, έκλεψαν και την Χριστουγεννιάτικη μουσική! Μάλιστα λέει, κλείδωσαν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε ένα σεντούκι, καλύπτοντας την μουσική με άχνη ζάχαρη, ώστε να μην είναι εύκολο να τα πάρει κάποιος! Καταλαβαίνετε τη συμφορά μας βρήκε ? Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια? Όχι βέβαια! Κάτι έπρεπε να κάνουμε.....
  Η μόνη λύση για να τα καταφέρουμε ήταν να μεταμφιεστούμε σε καλικαντζάρους και να μείνουμε κρυμμένοι μέχρι να έρθουν οι δράστες! Όσο εκείνοι έκαναν τις σκανταλιές τους, εμείς μπλεχτήκαμε ανάμεσα τους και τους ξεγελάσαμε, παίρνοντας πίσω τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με μεγάλη επιτυχία!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ:  «Μύρισε Χριστούγεννα»

Στο Εργαστήρι κατασκευών μας φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια-Γούρια, με βάση την κανέλα και καρπούς του χειμώνα (φιστίκια goji berry κ.α.)!


Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την ομάδα των Μulti-Arts Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων για παιδιά
του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου